Mindennapos konyhacsaták - Utolsó kommentek
blfr6@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://konyhacsata.blog.hu/2009/09/21/varganya_kremleves/full_commentlist/1#c31441071
Válasz erre: Vargánya-krémleves
2016-10-11T04:42:57+02:00
2016-10-11T04:42:57+02:00
Before
http://blog.hu/user/60411
<a href="http://konyhacsata.blog.hu/2009/09/21/varganya_kremleves?full_commentlist=1#c31439167" class="reply_nick_984124" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31439167 );">@Hajdu Imre, Gombos Levente</a>: akkor még nem voltam ilyen felvilágosult! :)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/09/21/varganya_kremleves/full_commentlist/1#c31439167
Válasz erre: Vargánya-krémleves
2016-10-10T19:52:44+02:00
2016-10-10T19:52:44+02:00
Blue Lemon
http://blog.hu/user/984124
a recept jó, csak a mértékegységgel van probléma a petrezselyem vonatkozásában: a kicsi valójában sok kell hogy legyen.
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/19/turogomboc_4/full_commentlist/1#c30622610
Válasz erre: Túrógombóc
2016-06-21T23:16:22+02:00
2016-06-21T23:16:22+02:00
Blue Lemon
http://blog.hu/user/984124
Elvesztettem a fonalat a gríz adagolásnál, de a krémsajtos adalék érdekes kísérlet. Legközelebb beszámolok róla...
https://konyhacsata.blog.hu/2008/07/13/a_baka_bakija_gombas_rantotta/full_commentlist/1#c10811091
Válasz erre: A baka bakija - Gombás rántotta
2010-08-24T21:46:28+02:00
2010-08-24T21:46:28+02:00
Kutyuska
http://blog.hu/user/499228
Garantáltan finom az így készített rántotta.......bár nekem nincs hozzá türelmem, hogy ennyit macerázzak vele :-))))
https://konyhacsata.blog.hu/2009/09/19/tejfolos_marha_mirelle_nek/full_commentlist/1#c10810992
Válasz erre: Tejfölös marha - Mirelle-nek
2010-08-24T21:38:07+02:00
2010-08-24T21:38:07+02:00
Kutyuska
http://blog.hu/user/499228
Hogy mik vannak!!!!<br />
<br />
A Nagyanyámtól tanultam ezt a receptet és adtam tovább a fiamnak :-)))<br />
Sok sikert mindenkinek, aki szereti a bársonyos, fínom ízeket és mégis egyszerű ételt akar készíteni
https://konyhacsata.blog.hu/2009/09/21/varganya_kremleves/full_commentlist/1#c9742012
Válasz erre: Vargánya-krémleves
2010-05-08T00:30:52+02:00
2010-05-08T00:30:52+02:00
terran
http://blog.hu/user/205325
Új posztot...!<br />
Új posztot...!
https://konyhacsata.blog.hu/2009/09/21/varganya_kremleves/full_commentlist/1#c8032566
Válasz erre: Vargánya-krémleves
2009-12-17T21:23:01+01:00
2009-12-17T21:23:01+01:00
Pumpu
http://blog.hu/user/113006
Már közeleg az idő, amikor én is kipróbálhatom, hogy milyen megfőzni ezt a finomságot... <br />
Viszont kedves Before, írd már meg lécci, hogy mit terveztél volna főzni karácsonyra, mi lenne a menü?
https://konyhacsata.blog.hu/2009/09/21/varganya_kremleves/full_commentlist/1#c7156974
Válasz erre: Vargánya-krémleves
2009-09-23T12:47:23+02:00
2009-09-23T12:47:23+02:00
Bombadil Toma
http://blog.hu/user/24430
húú, a szekfűgomba! azt is imádom:) levesnek az a legjobb, tejfölösen. vagy sima gombás rátottának...<br />
nekem van szárítva is, abban is érezni azt a pompás illatot.
https://konyhacsata.blog.hu/2009/09/21/varganya_kremleves/full_commentlist/1#c7152879
Válasz erre: Vargánya-krémleves
2009-09-23T07:34:51+02:00
2009-09-23T07:34:51+02:00
Before
http://blog.hu/user/60411
<a href="http://konyhacsata.blog.hu/2009/09/21/varganya_kremleves?fullcommentlist=1#c7130562" class="reply_nick_23930" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 7130562 );">@Mirelle</a>: azért remélem nálam komolyabb életcéljaid is vannak! :)))<br />
<br />
<a href="http://konyhacsata.blog.hu/2009/09/21/varganya_kremleves?fullcommentlist=1#c7152334" class="reply_nick_24430" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 7152334 );">@Bombadil Toma</a>: nekem nem a kedvencem, bár persze nagy bajom nincs vele. Viszont nem is vagyok gombaszakértő, nem ismerek túl sok gombát. Ami nagyon izgat, az a szegfűgomba, annak teljesen be tudok vadulni az illatától. Csak az a baj, hogy amilyen intenzív, olyan illékony is...
https://konyhacsata.blog.hu/2009/09/21/varganya_kremleves/full_commentlist/1#c7152334
Válasz erre: Vargánya-krémleves
2009-09-23T01:29:19+02:00
2009-09-23T01:29:19+02:00
Bombadil Toma
http://blog.hu/user/24430
én nagyon szeretem a vargányát, csak egyedül pörköltnek nem, mert abban nagyon nyúlós-nyákos lesz. legjobb vajban pirítani kis petrezselyemmel, és pirítósra tenni... <br />
gombaport én is szoktam csinálni, jó lehet vele a mártásokat ízesíteni.<br />
ezt a levest én is nagyon szeretem, hasonlóan szoktam elkészíteni. sajnos nem túl dekoratív mint a többi krémleves, kicsit olyan mint a "sárleves", ezért nem nagyon lehet beilleszteni egy elgánsnak szánt menüsorba. pedig az íze alapján... :)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/09/21/varganya_kremleves/full_commentlist/1#c7130562
Válasz erre: Vargánya-krémleves
2009-09-21T11:38:12+02:00
2009-09-21T11:38:12+02:00
Mirelle
http://blog.hu/user/23930
Mégsem éltem hiába. Csak sikerült felverni a csipkerózsika-álmodból. :)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/09/19/tejfolos_marha_mirelle_nek/full_commentlist/1#c7128272
Válasz erre: Tejfölös marha - Mirelle-nek
2009-09-21T07:07:34+02:00
2009-09-21T07:07:34+02:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Nagyon kedvesek vagytok! :)<br />
Igyekszem összeszedni magam!
https://konyhacsata.blog.hu/2009/09/19/tejfolos_marha_mirelle_nek/full_commentlist/1#c7126100
Válasz erre: Tejfölös marha - Mirelle-nek
2009-09-20T20:22:59+02:00
2009-09-20T20:22:59+02:00
Bombadil Toma
http://blog.hu/user/24430
na ja! olvasnám ha lenne poszt!:)<br />
<br />
ez tényleg egy finom és egyszerű étel. szeretem az ilyet!
https://konyhacsata.blog.hu/2009/09/19/tejfolos_marha_mirelle_nek/full_commentlist/1#c7124698
Válasz erre: Tejfölös marha - Mirelle-nek
2009-09-20T17:26:24+02:00
2009-09-20T17:26:24+02:00
lúdanyó
http://blog.hu/user/228676
Csak jelezném, hogy Mirelle-en kívül van még olvasód, illetve lenne .... :)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/09/19/tejfolos_marha_mirelle_nek/full_commentlist/1#c7120400
Válasz erre: Tejfölös marha - Mirelle-nek
2009-09-19T20:10:32+02:00
2009-09-19T20:10:32+02:00
Mirelle
http://blog.hu/user/23930
Hmmmmm....<br />
<br />
Köszönöm szépen a posztot.:)<br />
<br />
Tuti meg fogom csinálni. Nagyon szeretem a ilyen egyszerű, marhahúsos ételeket. A dinsztelt stefánia is nagyon nagy kedvencem.
https://konyhacsata.blog.hu/2008/07/13/a_baka_bakija_gombas_rantotta/full_commentlist/1#c7048957
Válasz erre: A baka bakija - Gombás rántotta
2009-09-11T21:31:10+02:00
2009-09-11T21:31:10+02:00
Before
http://blog.hu/user/60411
<a href="http://konyhacsata.blog.hu/2008/07/13/a_baka_bakija_gombas_rantotta?fullcommentlist=1#c6911573" class="reply_nick_266479" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 6911573 );">@STG</a>: :))<br />
Jó vicc. Amúgy egyébként Tőle lestem a módszert, teljesen véletlenül találtam a videójára a youtube-on.
https://konyhacsata.blog.hu/2008/07/13/a_baka_bakija_gombas_rantotta/full_commentlist/1#c6911573
Válasz erre: A baka bakija - Gombás rántotta
2009-08-29T11:38:02+02:00
2009-08-29T11:38:02+02:00
STG
http://blog.hu/user/266479
Kedves Before,<br />
itt is, a Bűvös Szakácson is élvezettel olvaslak.<br />
Tegnap este megnéztem egy általam most szerzett DVD-t, amelyen Gordon Ramsey süti a rántottát (meg még néhány más ételt). Képzeld, pontosan így csinálta ő is! Valaki lefordíthatta neki a postodat?! Szinte szórol-szóra! És nem is mondta, hogy honnan vette az ötletet.<br />
Mindenesetre ma én is kipróbáltam a módszert, és nagyon bevált - köszi az ötletet!
https://konyhacsata.blog.hu/2008/07/20/idegenlegio_citrom_lime_torta_narancsos_mezes_mangokremmel/full_commentlist/1#c6624112
Válasz erre: Idegenlégió - Citrom-lime torta narancsos-mézes mangókrémmel
2009-07-29T00:33:15+02:00
2009-07-29T00:33:15+02:00
Izbolygo
http://blog.hu/user/50923
Ütős...:-)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/05/gombas_melegszendvics/full_commentlist/1#c5702251
Válasz erre: Gombás melegszendvics
2009-04-29T14:33:03+02:00
2009-04-29T14:33:03+02:00
Bombadil Toma
http://blog.hu/user/24430
na, elkészült a mű. szerintem jól sikerált:))<br />
<a rel="nofollow" href="http://tomakonyha.blogspot.com/2009/04/majdnem-retro-majas-hambi.html">tomakonyha.blogspot.com/2009/04/majdnem-retro-majas-hambi.html</a>
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/15/magyaros_csirkemell/full_commentlist/1#c5607570
Válasz erre: Magyaros csirkemell
2009-04-20T21:38:14+02:00
2009-04-20T21:38:14+02:00
Bombadil Toma
http://blog.hu/user/24430
a csirke most tallonban maradt, mert a hétvégén sikerült rekonstruálnom a májas hambit, és abból maradt két adagnyi ragú, és ahhoz készítettem el a rizst. <br />
a csirke ment a fagyasztóba, majd a hétvégen megcsinálom azt is:))
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/15/magyaros_csirkemell/full_commentlist/1#c5607118
Válasz erre: Magyaros csirkemell
2009-04-20T21:00:12+02:00
2009-04-20T21:00:12+02:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Nagyon örülök, hogy sikerült! Az a helyzet, hogy ez annyira pofátlanul egyszerű módszer, az ember nem hinné, hogy tényleg csak ennyi és kész. Pedig de. :)<br />
A csirke hogy ízlett?
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/15/magyaros_csirkemell/full_commentlist/1#c5602276
Válasz erre: Magyaros csirkemell
2009-04-20T14:08:57+02:00
2009-04-20T14:08:57+02:00
Bombadil Toma
http://blog.hu/user/24430
...bevallom, nekem a rizsfőzés a leggyengébb pontom, a legbonyolultabb ételeket is elkészítem, sőt szusirizst, kínai tapadóst, és rizottót is lazán főzők, de az egyszerű főtt/párolt rizs kifog rajtam. ezerféleképpen próbáltam már, sosem lett az igazi. de tegnap az általad leírtak szerint csináltam, és SIKERÜLT!!:))) hálám üldözni fog!:))
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/15/magyaros_csirkemell/full_commentlist/1#c5576598
Válasz erre: Magyaros csirkemell
2009-04-17T12:41:16+02:00
2009-04-17T12:41:16+02:00
Bombadil Toma
http://blog.hu/user/24430
hmm. ez jó! a hétvégén kipróbálom:)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/19/turogomboc_4/full_commentlist/1#c5576504
Válasz erre: Túrógombóc
2009-04-17T12:35:33+02:00
2009-04-17T12:35:33+02:00
Bombadil Toma
http://blog.hu/user/24430
nekem mindig is édesség volt a túrógombóc. de én még a túrós tésztát/csuszát is cukorral eszem:)) kivéve persze, ha kapros, és harcsapörkölt van mellete...:)<br />
<br />
ez a recept nagyon jónak tűnik, de aszem, ahogy eddig is tettem, ráhagyom anyámra a turógombóc elkészítését:))
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/14/spagetti_husos_raguval/full_commentlist/1#c5416325
Válasz erre: Spagetti húsos raguval
2009-04-01T19:13:30+02:00
2009-04-01T19:13:30+02:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Szerintem a harmadik főbűn a puhára főzés... :)<br />
Muszáj, hogy három legyen, mert akkor kétharmadban még jó vagyok! :)))
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/05/gombas_melegszendvics/full_commentlist/1#c5416316
Válasz erre: Gombás melegszendvics
2009-04-01T19:12:04+02:00
2009-04-01T19:12:04+02:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Na, majd számolj be, ha a kísérlet végére értél!<br />
Sajna anyám nem emlékszik a ragura, a tésztaforma ügyében se tud segíteni, de legalább van benne kihívás.
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/19/turogomboc_4/full_commentlist/1#c5416256
Válasz erre: Túrógombóc
2009-04-01T19:03:34+02:00
2009-04-01T19:03:34+02:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Köszönöm! Örülök, hogy tetszik és hogy hasznosnak találod.<br />
Pedig sósan is nagyon finom, tervezgetek egy sós verziót, belefőtt sajtdarabkákkal, némi sonkás besamellel.
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/19/turogomboc_4/full_commentlist/1#c5415914
Válasz erre: Túrógombóc
2009-04-01T18:13:04+02:00
2009-04-01T18:13:04+02:00
terran
http://blog.hu/user/205325
Egyébként a témához is szólva, én még életemben nem hallottam sósan fogyasztott túrógombócról!
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/19/turogomboc_4/full_commentlist/1#c5415844
Válasz erre: Túrógombóc
2009-04-01T18:04:32+02:00
2009-04-01T18:04:32+02:00
terran
http://blog.hu/user/205325
HÚ nagyon jó ez a blog. Valahogy a malackarajról jutottam át az azbesztre, és ott találtam valami eldugott linket ide.<br />
Én csak most kezdtem el tanulni főzni, úgyhogy tényleg hasznos.
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/05/gombas_melegszendvics/full_commentlist/1#c5402812
Válasz erre: Gombás melegszendvics
2009-03-31T18:23:37+02:00
2009-03-31T18:23:37+02:00
Bombadil Toma
http://blog.hu/user/24430
<a href="http://konyhacsata.blog.hu/2009/03/05/gombas_melegszendvics?fullcommentlist=1#c5395173" class="reply_nick_60411" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 5395173 );">@Before</a>: lehet kapni a boltokban, kisebb, félig elősütött baguetteket, amit 5-6 perc alatt kell készresütni. talán azzal meg lehet oldani. még félkészen félbevágni, kivájni, megtölteni, és úgy sütni véglegesre. <br />
most már biztos, hogy ki fogom próbálni... :)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/14/spagetti_husos_raguval/full_commentlist/1#c5402666
Válasz erre: Spagetti húsos raguval
2009-03-31T18:09:24+02:00
2009-03-31T18:09:24+02:00
Bombadil Toma
http://blog.hu/user/24430
a tésztával kapcsolatban, két főbűnt nem tolerálnak az olaszok, a tészta összetörését (kivétel, a minestronéba), és a főtt tészta hidegvízes leöblítését... :)<br />
<br />
a magyaros ízekhez tényleg nem nagyon illik a parmezán aromája. ahhoz tényleg jobb a gouda, vagy edami sajt.
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/05/gombas_melegszendvics/full_commentlist/1#c5395173
Válasz erre: Gombás melegszendvics
2009-03-31T10:01:23+02:00
2009-03-31T10:01:23+02:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Igen, a májas-zöldborsós ragukat nevezik "budapest"-nek. Anyámat megkérdezem, hogy készült, de mivel ő nem a gyártásban dolgozott, nem hiszem, hogy tudni fogja. Mindenesetre nem túl bonyolult szerintem, egy hagymás resztelt máj szerűség, természetesen zöldborsóval. <br />
A dolog neuralgikus pontja a tésztacsónak, mivel ez úgy volt jó, hogy abban a puha, de mégis karakteres tésztában készült, nem hiszem, hogy ropogós kifliben annyira jó lehet. 1-2 éve sütöttem pizza jellegű tésztából sonkás papucsot húsvétra, az talán kiindulási alap lehet...
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/14/spagetti_husos_raguval/full_commentlist/1#c5395073
Válasz erre: Spagetti húsos raguval
2009-03-31T09:54:52+02:00
2009-03-31T09:54:52+02:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Be se merem tenni a lábam az országba! :)<br />
A tésztát praktikus okokból töröm, így ehető. Amúgy próbáltam rá parmezánt, amikor komolyabban elkezdett foglalkoztatni az eredetiség, meg a minőség, de erre így annyira nem passzol. Ez nagyon "magyaros", de mindenképpen önálló karakterrel rendelkező kaja, a sajttól krémesen lágy lesz az egész. Szóval, hiába csinálok gyakran autentikus fogásokat, ez mindig benne marad a repertoárban.
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/14/spagetti_husos_raguval/full_commentlist/1#c5393198
Válasz erre: Spagetti húsos raguval
2009-03-31T00:04:51+02:00
2009-03-31T00:04:51+02:00
Bombadil Toma
http://blog.hu/user/24430
a parmezán hagyján, de a tészta összetöréséért, minimum, hogy köröznek az olasz hatóságok:)))
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/05/gombas_melegszendvics/full_commentlist/1#c5393115
Válasz erre: Gombás melegszendvics
2009-03-30T23:49:51+02:00
2009-03-30T23:49:51+02:00
Bombadil Toma
http://blog.hu/user/24430
<a href="http://konyhacsata.blog.hu/2009/03/05/gombas_melegszendvics?fullcommentlist=1#c5391877" class="reply_nick_60411" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 5391877 );">@Before</a>: azaz! a budapest:) még zöldborsó is volt benne, ha jól emlékszem... mindig átjártunk a házunkal szembeni omv kútra hajnalban, bulik után és ott tóltuk magunkba:))) na, ennek a rekonstruálásán töröm a fejem...
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/05/gombas_melegszendvics/full_commentlist/1#c5391877
Válasz erre: Gombás melegszendvics
2009-03-30T21:47:26+02:00
2009-03-30T21:47:26+02:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Én egy sonkás klónján dolgozok egyelőre. <br />
A Hambit szerettem, anyám egyébként dolgozott a cégnél egy ideig, akkor tele volt vele a hűtő. A májasat nagyon szerettem (budapest?) még egy ideig benzinkutakon lehetett kapni, aztán eltűnt.
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/05/gombas_melegszendvics/full_commentlist/1#c5391536
Válasz erre: Gombás melegszendvics
2009-03-30T21:18:53+02:00
2009-03-30T21:18:53+02:00
Bombadil Toma
http://blog.hu/user/24430
<a href="http://konyhacsata.blog.hu/2009/03/05/gombas_melegszendvics?fullcommentlist=1#c5110315" class="reply_nick_60411" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 5110315 );">@Before</a>: pont a napokban gondolkodtam valami ilyesmin. csak én (mivel túl vagyok a gombás szedvicsen:)), egy csirkemájas verziót gondoltam. nemrég jutott az eszembe, hogy régen az omw kutaknál lehetett "hambi" néven enni ilyesmit...:)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/01/fuszeres_csirke/full_commentlist/1#c5377821
Válasz erre: Fűszeres csirke
2009-03-29T20:50:29+02:00
2009-03-29T20:50:29+02:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Naugye?! Szóltam előre, a krumplija verhetetlen! :)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/01/fuszeres_csirke/full_commentlist/1#c5376104
Válasz erre: Fűszeres csirke
2009-03-29T18:12:24+02:00
2009-03-29T18:12:24+02:00
lúdanyó
http://blog.hu/user/228676
már régen főztem tőled :)<br />
ebédre ettük, tényleg nagyon finom<br />
most vagyunk abban a fázisban, amikor a csirkék alól esszük ki a krumplit :)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/19/turogomboc_4/full_commentlist/1#c5319010
Válasz erre: Túrógombóc
2009-03-24T21:56:55+01:00
2009-03-24T21:56:55+01:00
Before
http://blog.hu/user/60411
99% hogy nem ismert személyesen. Az, hogy nem ismert tanfolyamról, az 100%. Munkatársak se voltunk, az is 100% körüli...
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/19/turogomboc_4/full_commentlist/1#c5317364
Válasz erre: Túrógombóc
2009-03-24T19:48:29+01:00
2009-03-24T19:48:29+01:00
lúdanyó
http://blog.hu/user/228676
Igen, erre gondoltam :)<br />
Különben egészen elképesztőek voltak a hentesutánzatok, úgy szolgáltak ki, hogy el sem hittem, hogy Magyarországon vagyok. <br />
Elolvastam az írásod, megint elfogott a vágy, hogy most rögtön el kell menni a csarnokba és venni egy T-bone steak-et :) <br />
de tényleg fogok venni, olyan régóta szeretnék megízlelni egy ilyen húst<br />
<br />
próbáltam visszaemlékezni a beszélgetés részleteire, mégsem munkatársak voltatok, hanem talán valami tanfolyamra jártatok együtt. Biztosan főzősre :)<br />
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/19/turogomboc_4/full_commentlist/1#c5316316
Válasz erre: Túrógombóc
2009-03-24T18:14:43+01:00
2009-03-24T18:14:43+01:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Köszi a sztorit! Nem ismerem a szőkét és fogalmam sincs, hogy került oda az a hajszál! :)<br />
<br />
Erre a hentesre gondolsz, ugye?<br />
<a rel="nofollow" href="http://azbeszt.blog.hu/2009/02/21/marha_jo_3">azbeszt.blog.hu/2009/02/21/marha_jo_3</a>
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/19/turogomboc_4/full_commentlist/1#c5316022
Válasz erre: Túrógombóc
2009-03-24T17:48:45+01:00
2009-03-24T17:48:45+01:00
lúdanyó
http://blog.hu/user/228676
Köszönöm a választ :)<br />
<br />
Elmentem ahhoz a henteshez a csarnokban, akiről C&V-nél is olvastam az ossobuco receptjénél. Gondoltam, hogy veszek én is ott csontos borjúlábszárat és kipróbálom végre. Előttem várt egy kedves szőke nő, aki érlelt marhahúst akart venni. Amíg várt, addig beszélgetett a hentessel, hogy milyen híresek már, ő is az interneten olvasott róluk. A hentes persze kérdezgette, kiderült, hogy pl. gasztroblogokban is lehet már róluk olvasni. Na itt már én is közbeszóltam, hogy tényleg én is onnan tudok róluk, és valahogy szóba kerültek más gasztrobloggerek, a szőke nő igen bennfentesnek tünt. Valahogy téged is megemlített, talán kollégák voltatok vagy még vagytok és úgy beszélt rólad, mint férfiről. Én meg nagyon csodálkoztam, valahogy az írásaid alapján nőnek képzeltelek. Az jutott az eszembe, hátha csak összekevert valakivel és nem Before hanem Beatbull, vagy ilyesmi.<br />
Na, hét ez a történet :)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/19/turogomboc_4/full_commentlist/1#c5314655
Válasz erre: Túrógombóc
2009-03-24T16:08:50+01:00
2009-03-24T16:08:50+01:00
Before
http://blog.hu/user/60411
A gríz adagolása kíván némi tapasztalatot, de majd kialakul. Jól megoldottad a dolgot, jó ötlet volt a lepirítás! :)<br />
<br />
Na, az azért nem semmi, ha a hentesnél a VEVŐK már rólam értekeznek, hirtelen ezt nem is tudom hova tenni, komolyan! :) Még ha a hentesutánzattal keveredsz beszélgetésbe erről... Balázs a nevem...<br />
Viszont cserébe leírhatnád, hogy merült ez fel?!
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/19/turogomboc_4/full_commentlist/1#c5312664
Válasz erre: Túrógombóc
2009-03-24T14:19:16+01:00
2009-03-24T14:19:16+01:00
lúdanyó
http://blog.hu/user/228676
Megcsináltam. Valamit nagyon elszúrtam a búzadara adagolásával, mert konyhacsatához illő keménységű golyókat produkáltam :-))<br />
Sikerült viszont fogyaszthatóvá tenni így is: felszeleteltem a gombócokat, beletettem kivajazott tepsibe, a tetejére vajat és cukrot tettem és ropogósra sütöttem őket. Kifejezetten jók lettek! Így születnek az új ételek :)<br />
<br />
Van még egy furcsa kérdésem: te fiú vagy lány vagy? :)<br />
a csarnokban húsvásárlás közben az előttem lévő vásárló szerint fiú .. most nem írom le, hogy merült ez fel :) (hosszú, nem is fontos)<br />
ezen a blogon lévő írásaid alapján nőneműnek mondtalak volna<br />
A bűvös szakácson olvasott hozzászólásaid alapján viszont nem.<br />
kösz
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/19/turogomboc_4/full_commentlist/1#c5299760
Válasz erre: Túrógombóc
2009-03-23T14:25:12+01:00
2009-03-23T14:25:12+01:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Köszönöm! :)<br />
<br />
Lúdanyó: szentségtörés nincs, csak különböző ízlés. Egy jó vastag szilvalekvár egyébként már-már külön kategória...
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/19/turogomboc_4/full_commentlist/1#c5258146
Válasz erre: Túrógombóc
2009-03-19T15:13:28+01:00
2009-03-19T15:13:28+01:00
lúdanyó
http://blog.hu/user/228676
Megint nagy élvezettel olvastam az írásod :)<br />
Ki is fogom próbálni ezt a változatot is.<br />
Nálunk szilvalekvár (klasszikus, cukor nélkül sűrűre főzve) szokott még társulni a tejföl mellé.<br />
Nem tudom, hogy nálad ez még belefér vagy már szentségtörésnek számít? :)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/19/turogomboc_4/full_commentlist/1#c5256890
Válasz erre: Túrógombóc
2009-03-19T14:01:55+01:00
2009-03-19T14:01:55+01:00
Vesta008
http://blog.hu/user/180757
Nagyon jónak tűnik ez az átalakított recept, és klassz a fotó a gombócról! Még húsvéti nyuszi is lehetne belőle :)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/05/gombas_melegszendvics/full_commentlist/1#c5110315
Válasz erre: Gombás melegszendvics
2009-03-06T19:04:09+01:00
2009-03-06T19:04:09+01:00
Before
http://blog.hu/user/60411
De, de, persze, hogy ezért! :)<br />
Homár nincs, mivel élve nem fogom megfőzni, de saját kezűleg lemészárolni se szeretném, szóval a homár kimarad. De lehet, hogy egyszer kipróbálok valamit mirelitből...
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/06/rakott_kel_3/full_commentlist/1#c5106213
Válasz erre: Rakott kel
2009-03-06T13:28:06+01:00
2009-03-06T13:28:06+01:00
Garfyka
http://blog.hu/user/152867
Éljen a kelkáposzta!<br />
Nálunk töltött "kelkáp" készült.
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/05/gombas_melegszendvics/full_commentlist/1#c5101748
Válasz erre: Gombás melegszendvics
2009-03-06T08:33:41+01:00
2009-03-06T08:33:41+01:00
lúdanyó
http://blog.hu/user/228676
hát ezért írod őket, nem ? :))<br />
a bélszínnel arra célzol, hogy kezdjek spórolni? esetleg homár nincs a családi receptek között? :))
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/05/gombas_melegszendvics/full_commentlist/1#c5100194
Válasz erre: Gombás melegszendvics
2009-03-05T23:19:16+01:00
2009-03-05T23:19:16+01:00
Mirelle
http://blog.hu/user/23930
Gyerekkorom összes nyarát és telét Zakopane-ban töltöttem. A szállásunktól nem messze volt egy bódé,ott készítették a legfinomabb gombás melegszendvicset.<br />
<br />
Tavaly, mikor a Nőkkel voltunk, néztem...a bódé még megvan, de már nem büféként üzemel....
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/05/gombas_melegszendvics/full_commentlist/1#c5099040
Válasz erre: Gombás melegszendvics
2009-03-05T21:48:54+01:00
2009-03-05T21:48:54+01:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Nahát, te mindent lefőzöl, amit megírok? :)) Hízelgő! <br />
De jövő hétre tervezek egy wellington bélszínt... :)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/05/gombas_melegszendvics/full_commentlist/1#c5097896
Válasz erre: Gombás melegszendvics
2009-03-05T20:07:43+01:00
2009-03-05T20:07:43+01:00
lúdanyó
http://blog.hu/user/228676
Pont kapóra jött vacsorára : ) Tényleg nagyon finom, pedig csak kis kiflit kaptam hozzá és a gombát is sikerült kicsit pépesíteni. De majd legközelebb! Még jobban fog sikerülni :)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/02/makos_guba_1/full_commentlist/1#c5085056
Válasz erre: Mákos guba
2009-03-04T20:39:17+01:00
2009-03-04T20:39:17+01:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Nagyon örülök! :)<br />
Neked legalább van mákdarálód! :)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/02/makos_guba_1/full_commentlist/1#c5084386
Válasz erre: Mákos guba
2009-03-04T19:38:01+01:00
2009-03-04T19:38:01+01:00
lúdanyó
http://blog.hu/user/228676
Sikerült vennem elfogadható minőségű kiflit (G-Roby), aztán hosszas hezitálás után a mákosguba mellett döntöttem. Az élmény még friss. Nagyon-nagyon finom!!<br />
ui.: fáradtságos munkával felszereltem a mákdarálót, aztán kiderült, hogy darált mákot vettem :). De legalább mákot.<br />
Várom az újabb klasszikusokat.<br />
Szia.
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/01/fuszeres_csirke/full_commentlist/1#c5063380
Válasz erre: Fűszeres csirke
2009-03-03T12:25:58+01:00
2009-03-03T12:25:58+01:00
eloy71
http://blog.hu/user/154796
Nem csak Agave, hanem gasztro is? Hm...<br />
Na várjatok csak, ha felfedem magam a hétvégén...
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/01/fuszeres_csirke/full_commentlist/1#c5056777
Válasz erre: Fűszeres csirke
2009-03-02T20:27:13+01:00
2009-03-02T20:27:13+01:00
Before
http://blog.hu/user/60411
<a href="http://konyhacsata.blog.hu/2009/03/01/fuszeres_csirke?fullcommentlist=1#c5056527" class="reply_nick_18282" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 5056527 );">@nemisbeka</a>: szia! :)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/01/fuszeres_csirke/full_commentlist/1#c5056527
Válasz erre: Fűszeres csirke
2009-03-02T20:09:04+01:00
2009-03-02T20:09:04+01:00
nemisbeka
http://blog.hu/user/18282
Nna, akkor itt vagyok én is :).
https://konyhacsata.blog.hu/2009/02/25/kiflikoch/full_commentlist/1#c5047226
Válasz erre: Kiflikoch
2009-03-02T08:23:51+01:00
2009-03-02T08:23:51+01:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Kedves Lúdanyó, nagyon köszönöm a szép szavaidat, bár némiképp túlzásnak érzem őket, de tagadhatatlanul jól esnek! A kiflivel vigyázz, csak akkor vágj bele, ha tudsz valami nagyon jó minőségűt szerezni! Ez vonatkozik az legeslegkedvencebbemre, a mákos gubára is, amit egyébként mindjárt felteszek, végre sikerült elfogadható képet csinálni róla! :)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/02/25/kiflikoch/full_commentlist/1#c5046297
Válasz erre: Kiflikoch
2009-03-01T23:25:41+01:00
2009-03-01T23:25:41+01:00
lúdanyó
http://blog.hu/user/228676
Kedves Before, nagy élvezettel olvastam végig egy csomó írásodat. (Még nem volt időm mindre, de ami késik nem múlik). Elképesztően jól írsz! Annyira, hogy az ember - jelen esetben a szárnyas , legszívesebben éjnek idején kirohanna a konyhába kiflikochot sütni(szerencse, hogy nincs itthon kifli :)).Gratulálni szeretnék neked, szerintem ezek az írások papírért kiáltanak.
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/01/fuszeres_csirke/full_commentlist/1#c5045484
Válasz erre: Fűszeres csirke
2009-03-01T22:02:19+01:00
2009-03-01T22:02:19+01:00
gbsz
http://blog.hu/user/125134
A "szaftos krumpli" nálunk is nagy kedvenc és hasonlóan készül. A tejszínes változatot is ki fogom próbálni:-)))
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/01/fuszeres_csirke/full_commentlist/1#c5045465
Válasz erre: Fűszeres csirke
2009-03-01T22:00:34+01:00
2009-03-01T22:00:34+01:00
Mirelle
http://blog.hu/user/23930
<a href="http://konyhacsata.blog.hu/2009/03/01/fuszeres_csirke?fullcommentlist=1#c5045292" class="reply_nick_60411" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 5045292 );">@Before</a>: Ez bizony így van....
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/01/fuszeres_csirke/full_commentlist/1#c5045292
Válasz erre: Fűszeres csirke
2009-03-01T21:45:34+01:00
2009-03-01T21:45:34+01:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Hát, karcsúka ez még a nyilvánossághoz, de meglátjuk, hogy alakul. Nagyobb nyilvánosság, nagyobb elvárások, nagyobb felelősség... :)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/03/01/fuszeres_csirke/full_commentlist/1#c5045130
Válasz erre: Fűszeres csirke
2009-03-01T21:28:33+01:00
2009-03-01T21:28:33+01:00
Mirelle
http://blog.hu/user/23930
Before!<br />
<br />
Ez igennagyon jól hangzik!<br />
<br />
Viszem is! ;)<br />
<br />
Örülök, hogy jól viseled a hirtelen jött gasztronyilvánosságot, bevallom féltem, hogy kapok a fejemre. ;)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/02/25/kiflikoch/full_commentlist/1#c5044580
Válasz erre: Kiflikoch
2009-03-01T20:32:24+01:00
2009-03-01T20:32:24+01:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Köszönöm, aranyosak vagytok!
https://konyhacsata.blog.hu/2009/02/25/kiflikoch/full_commentlist/1#c5043498
Válasz erre: Kiflikoch
2009-03-01T18:32:42+01:00
2009-03-01T18:32:42+01:00
gbsz
http://blog.hu/user/125134
Kedves Before, ha nem bánod, én is segítenék a köztudatba való bekerülésbe: betennélek a naaagy, közös oldalra, a gasztro.blog.hu-ra, így a friss bejegyzéseidet figyelemmel kísérhetné minden érdekelt. Ha ellenedre lenne, kérlek jelezd nekem a <a href="mailto:gabojsza@gmail.com">gabojsza@gmail.com</a> címre
https://konyhacsata.blog.hu/2009/02/25/kiflikoch/full_commentlist/1#c5042970
Válasz erre: Kiflikoch
2009-03-01T17:26:44+01:00
2009-03-01T17:26:44+01:00
Mirelle
http://blog.hu/user/23930
Bocsánat, de muszáj lassan belopnom a blogod a köztudatba: <br />
<a rel="nofollow" href="http://mirelle.freeblog.hu/archives/2009/03/01/Valami_jo/">mirelle.freeblog.hu/archives/2009/03/01/Valami_jo/</a>
https://konyhacsata.blog.hu/2009/02/22/daramorzsa/full_commentlist/1#c4965153
Válasz erre: Daramorzsa
2009-02-22T19:15:05+01:00
2009-02-22T19:15:05+01:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Jajj, szegény!<br />
Tudok nagyon jó fogorvost, innen nem messze, aki ráadásul ott lakik valahol nálatokfelé...
https://konyhacsata.blog.hu/2009/02/22/toltott_paprika_5/full_commentlist/1#c4965079
Válasz erre: Töltött paprika
2009-02-22T19:07:40+01:00
2009-02-22T19:07:40+01:00
Mirelle
http://blog.hu/user/23930
Megkívántam. Na, majd nyáron. ;)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/02/22/daramorzsa/full_commentlist/1#c4965062
Válasz erre: Daramorzsa
2009-02-22T19:06:32+01:00
2009-02-22T19:06:32+01:00
Mirelle
http://blog.hu/user/23930
Én nagy kaiserschmarren rajongó vagyok. Abban tényleg nincs egy deka gríz se. ;)<br />
<br />
Nekem az porcukorral és anya baracklekvárjával fut.<br />
<br />
A kristálycukor ropogtatása most rosszul érint...baromira fáj az egyik fogam és még elgondolni is rossz, ahogy rágódom a cukorkristályokon....
https://konyhacsata.blog.hu/2009/02/16/borzas_kata_2/full_commentlist/1#c4907851
Válasz erre: Borzas Kata
2009-02-17T12:56:54+01:00
2009-02-17T12:56:54+01:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Igen, fehérjepuszításra se rossz! (És nem mellesleg nagyon finom!)<br />
Én egyébként a két megmaradt sárgát tettem el a Te krumplispogidhoz! :)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/02/16/borzas_kata_2/full_commentlist/1#c4904821
Válasz erre: Borzas Kata
2009-02-17T09:29:20+01:00
2009-02-17T09:29:20+01:00
Mirelle
http://blog.hu/user/23930
Ez igen jól néz ki. Jól fel is jegyzem, mert a kelt tészták után mindig rengeteg feles fehérjém marad. Bár most anyám női szeszélye is foglalkoztat....abbahagyhatatlan.
https://konyhacsata.blog.hu/2009/02/10/tokfozelek_fasirttal/full_commentlist/1#c4883423
Válasz erre: Tökfőzelék fasirttal
2009-02-14T22:20:42+01:00
2009-02-14T22:20:42+01:00
Pumpu
http://blog.hu/user/113006
Azt hiszem, ez a rovat is nagy kedvencem lesz :)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/02/09/vanilias_bananturmix/full_commentlist/1#c4831545
Válasz erre: Vaníliás banánturmix
2009-02-10T14:45:06+01:00
2009-02-10T14:45:06+01:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Tényleg nem túl diétás, viszont állat finom. De legalább telít, nem lehet a végtelenségig inni. :)<br />
Én néha járok az Olimpia közelébe munkaügyben, de sajna mindig túl hamar végzek, nem nagyon tudok kivárni másfél-két órát. De mindenesetre próbálom én is úgy szervezni... :)
https://konyhacsata.blog.hu/2009/02/09/vanilias_bananturmix/full_commentlist/1#c4827725
Válasz erre: Vaníliás banánturmix
2009-02-10T10:35:23+01:00
2009-02-10T10:35:23+01:00
Mirelle
http://blog.hu/user/23930
Tisztes kis hízókúra. :) Én mostanság a tésztákba teszem azt a jó kis melaszos sötétbarna cukrot. Nagyon jó aromája és színe lesz tőle.<br />
<br />
De ez a turmix....nyamm...<br />
<br />
Ja, akartam írni(igaz nem ide kapcsolódik), hogy voltunk az Olimpiában. Szerintem még tervezek arra felé valami programot, hogy legyen indokom ott ebédelni.
https://konyhacsata.blog.hu/2008/12/22/a_becsi_csata_turospalacsinta_becsiesen/full_commentlist/1#c4540397
Válasz erre: A bécsi csata - Túróspalacsinta "Bécsiesen"
2009-01-16T17:12:49+01:00
2009-01-16T17:12:49+01:00
Pumpu
http://blog.hu/user/113006
Hú, mutattam a blogodat a barátnőmnek, mondom, ezt a palacsintásat nem is olvastam végig (pedig nem is írsz sokat, sőt, túl keveset) és most, hogy végigolvastam, biztosan lesz palacsintasütés nemsokára és ha találok valami jó serpenyőt, akkor megy az is az újházbadobozba :)
https://konyhacsata.blog.hu/2008/12/31/szolgalati_kozlegeny_1/full_commentlist/1#c4394970
Válasz erre: Szolgálati közlegény
2009-01-03T18:42:54+01:00
2009-01-03T18:42:54+01:00
Pumpu
http://blog.hu/user/113006
Én már nagyon várom, hogy lássak is valami szépet, jó és finomat!
https://konyhacsata.blog.hu/2008/12/22/a_becsi_csata_turospalacsinta_becsiesen/full_commentlist/1#c4327266
Válasz erre: A bécsi csata - Túróspalacsinta "Bécsiesen"
2008-12-22T22:26:10+01:00
2008-12-22T22:26:10+01:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Rokonlelkek... :)))
https://konyhacsata.blog.hu/2008/12/22/a_becsi_csata_turospalacsinta_becsiesen/full_commentlist/1#c4326619
Válasz erre: A bécsi csata - Túróspalacsinta "Bécsiesen"
2008-12-22T20:48:37+01:00
2008-12-22T20:48:37+01:00
Mirelle
http://blog.hu/user/23930
Before!<br />
<br />
Akár én is írhattam volna. Pont így csinálom a tésztát, ilyen serpenyőm van és már én falapátozok, mert ez a serpenyő mini nyéllel rendelkezik. ;)<br />
<br />
Sőt még a túrós palacsintát is így csinálom, de ezt a félbevágós-leöntős rafinériát még nem hallottam.<br />
<br />
Lemegy ez a karácsonyi hajcihő: nekiállok. :)
https://konyhacsata.blog.hu/2008/09/01/gyorsjelentes_a_frontrol_fesukagylo_vanilias_kaves_karfiolkremmel/full_commentlist/1#c3245588
Válasz erre: Gyorsjelentés a frontról - Fésükagyló vaníliás-kávés karfiolkrémmel
2008-09-02T12:32:19+02:00
2008-09-02T12:32:19+02:00
Mirelle
:D ismerős helyzet....nekem fecniken van....
https://konyhacsata.blog.hu/2008/09/01/gyorsjelentes_a_frontrol_fesukagylo_vanilias_kaves_karfiolkremmel/full_commentlist/1#c3241033
Válasz erre: Gyorsjelentés a frontról - Fésükagyló vaníliás-kávés karfiolkrémmel
2008-09-01T22:15:28+02:00
2008-09-01T22:15:28+02:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Nemtom, hogy lesz rá időm... :(<br />
Most jöttem rá, hogy az egyik találmányom receptjét félig már el is felejtettem, pedig le is van fotózva, csak meg kéne írni.
https://konyhacsata.blog.hu/2008/09/01/gyorsjelentes_a_frontrol_fesukagylo_vanilias_kaves_karfiolkremmel/full_commentlist/1#c3240309
Válasz erre: Gyorsjelentés a frontról - Fésükagyló vaníliás-kávés karfiolkrémmel
2008-09-01T21:08:16+02:00
2008-09-01T21:08:16+02:00
Mirelle
Végre újra itt. :)
https://konyhacsata.blog.hu/2008/07/20/idegenlegio_citrom_lime_torta_narancsos_mezes_mangokremmel/full_commentlist/1#c2913987
Válasz erre: Idegenlégió - Citrom-lime torta narancsos-mézes mangókrémmel
2008-07-27T23:33:41+02:00
2008-07-27T23:33:41+02:00
Mirelle
Azért hajlamosak a kritikára, na... ;)<br />
https://konyhacsata.blog.hu/2008/07/20/idegenlegio_citrom_lime_torta_narancsos_mezes_mangokremmel/full_commentlist/1#c2908058
Válasz erre: Idegenlégió - Citrom-lime torta narancsos-mézes mangókrémmel
2008-07-26T21:09:02+02:00
2008-07-26T21:09:02+02:00
Before
http://blog.hu/user/60411
Pont Te mondod ezt, akinek az anyukája jegyzetfüzettel áll sorban a konyhájában? :D
https://konyhacsata.blog.hu/2008/07/20/idegenlegio_citrom_lime_torta_narancsos_mezes_mangokremmel/full_commentlist/1#c2904042
Válasz erre: Idegenlégió - Citrom-lime torta narancsos-mézes mangókrémmel
2008-07-25T22:51:22+02:00
2008-07-25T22:51:22+02:00
Mirelle
Anyák kritikusak....