HTML

Mindennapos konyhacsaták

Naponta vívjuk a csatákat, ellenséges terepen, bizalmatlan benszülöttek körében. Ez egy háború krónikája, mely sosem érhet véget és fellángol minden nap, újra, meg újra.

Friss topikok

Linkblog

A tábornok reggelije - Sertéssült-szendvics édes chilliszósszal

2008.07.24. 11:04 Before

A tábornok magányos reggelijét egy rövid összecsapást követően a kantinban fogyasztotta. Az ellenálló seregek hamar megadták magukat, a győzelem egy percig se volt kétséges.

Ez egy nagyon egyszerű, de félelmetesen ízletes szendvics, amiben talán az a legjobb,  hogy bármilyen maradék sertéssültből el lehet készíteni. Nekem még nyersen maradt egy kevéske mangalicakarajom, abból készült a mai reggeli.

A karajt még a hétvégén meghempergettem egy kis fűszerkeverékben, körbepirítottam, majd két órát sütöttem 80 fokos sütőben. Amikor kihült, betettem a frigóba és ott várta sorsát. A szendvics maga annyira pofátlanul egyszerű, hogy leírni is alig merem.
Kell hozzá valami kellemesen puha, de lehetőség szerint masszív péksütemény, amit rágni lehet, nem csak szétesik. A félbevágott péksütire rakjunk jéghideg, vékony vajszeleteket, a vaj ugyanis így a legfinomabb, nem kell elkenni. Halmozzunk rá egy kis káposztasalátát, valamilyen közepesen erőteljes ízűt, ne legyen túl savanyú. A malacot vágjuk vékony szeletekre, éppen annyira, hogy szét ne essenek, viszont kellemesen megpuhuljanak. A szeleteket közepes lángon dobjuk némi vajra és lassan pirítsuk meg mindkét oldalukat. Ha elégedettek vagyunk a színükkel, akkor pakoljuk rá őket a káposztasalátára, csak úgy össze-vissza, ahogy esik.
Az egészet öntsük nyakon édes chilliszósszal, ez adja az egésznek az igazi karaktert, az édességével és az egészen halvány csípősségével. Ha nagyon variálni akarunk, a hús lesütéséből származó pecsenyelevet belekeverhetjük egy kis majonézbe, és ezt még a hús alá locsolhatjuk, de ez annyira nem fontos. Az egészet fedjük be a cipónk tetejével és kész is a szendvicsünk:

Szólj hozzá!

Címkék: édes kifli hús sertéskaraj zsömle vaj szendvics káposztasaláta chilliszósz

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhacsata.blog.hu/api/trackback/id/tr92583076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása