Mikrofonfrizura, diszkó, melegszendvics. Ezek mind kimentek a divatból valamikor a hetvenes évek végén, a nyolcvanas évek elején. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne törne rá a népességre fel-fellángoló diszkómánia, és persze nincs az a tizen-, vagy kora huszonéves, aki ne kent volna ketchupot a párizsi alá, szórta volna meg valami sajtutánzattal, hogy aztán a party-grillben félig elszenesítve, félig hidegen elfogyassza. Ez a melegszendvics - bár talán a töltött kifli jobban és mindenképp emelkedettebben írja körül a dolgot - viszont nagyon kifinomult, ízléses darab, nem csupán jól néz ki, de nagyon finom is!
A legnagyobb kihívás elé most is a megfelelő minőségű óriáskifli beszerzése állít minket. A kifli legyen egyenes, kellemesen duci és normális bélzetű, ne valami felfújt, tartalom nélküli vacak. Fejenként számítsunk egy nagy kiflit, meg kb negyed kiló gombát (lehet több is). A gombát pucoljuk meg, és késes aprítóban csapjuk szét, de ne túl pépesre. A kifliket vágjuk félbe (lapjában), a belsejüket kaparjuk ki óvatosan, hogy a héja ne sérüljön. Egy hagymát vágjunk apróra és vajon pároljuk puhára. Adjuk hozzá a gombát, magas lángon pirítsuk. Egy zöldpaprikát kockázzunk fel apróra, és szórjuk a gombához. Sózzuk, borsozzuk alaposan (a gomba és a bors nagyon szeretik egymást), majd alacsonyabb lángon pároljuk, amíg a gomba leve kb a felére nem fogy.
A kifli kikapart belsejét tegyük a késes aprítóba és gyors, rövid körökkel vágjuk apróra. Ha nincs megfelelő műszerünk, késsel is vághatjuk, ilyenkor kicsit összezömökül a kifli, de nem katasztrófa. A felaprított kiflibelet dobjuk a gombához, keverjük bele alaposan, hogy minden levét felszívja. Szórjunk bele egy jó marok reszelt sajtot (lehet kettő is, nem fog megsértődni), és az egészet keverjük szép homogén masszává. Végül egy nagy csokor petrezselymet vágjunk apróra és pár csipet híján keverjük a töltelékhez. A gombás masszát szépen osszuk el az üres kiflihéjakba, egyengessük el. Egy tojást keverjünk egy el doboz tejföllel, és bőven mért reszelt sajttal, ezzel kenjük meg a töltött kiflik tetejét és egy tepsiben toljuk be a sütőbe úgy 20-25 percre, amíg szépen meg nem pirul.
Frissen, azonnal tálaljuk, előtte szórjuk meg a megmaradt petrezselyemmel. Ha van kedvünk, a gombából mentsünk ki pár szebb darabot, vágjuk vastag szeletre és külön serpenyőben, bő vajon pirítsuk meg, ezzel díszíthetjük a szendvicset.